La gran pregunta: el vols gran o petit?
És la gran pregunta en el moment de triar el musclo a la peixateria.
Hi ha el ferm partidari del musclo de roca per mil raons contundents i el partidari del musclo gran per les mateixes.
Que triem quan triem?
El musclo de roca a la nostra peixateria pot tenir diverses procedències que nosaltres escollim segons l'estat del musclo. Hi ha una temporada, relativament curta, que oferim a la nostra clientela musclo de roca procedent del Delta de l'Ebre, és un musclo petit però de mida maca i amb molt de gust. La resta de l'any habitualment el portem de França, el més apreciat és el musclo del buixot, que recorda al dàtil , petit i groc pàl·lid..
El musclo gallec és el dit musclo gran; és un exemplar de gran mida, closca negra i de color taronja i ben molsut, la temporada més fluixa arriba cap a la primavera durant aquesta època de cria, la resta de l'any té una qualitat excel·lent.
Que hem de tenir clar?
Tot el musclo que venem a la peixateria procedeix de criadors i tot el procés del musclo des del naixement fins a la peixateria passa per uns controls estrictes.
Així que no hi ha al mercat musclos procedents de cap roca. L'elecció d'un o altre tipus haurà de dependre del preu, l'estat o els gustos.. El musclo de roca no és més natural que el musclo gallec.
Mes informacio a
https://www.mexillondegalicia.org
https://www.moulesdebouchot.fr
www.peixmediterrania.com